Szívesen szüretelnél saját zöldséget nyáron, de csak egy balkonkerttel rendelkezel? Semmi gond, mutatunk 5 zöldséget, amelyeket akár egy nagyobb cserépben is tudsz termeszteni.

Manapság egyre kisebb a városokban a terület, ezért sokan kénytelenek lemondani a kertészkedésről. De szerencsére még a legkisebb teraszon is lehet akár egy mini zöldséges kertet létrehozni, amelyből egész nyáron át szüretelhetjük az ízletes és vitamindús termést.

Mutatunk 5 zöldséget, amelyek cserépben is jól érzik magukat nyáron a balkonkertben

  1. Saláták:

A saláták népes családja a legjobb választás egy kezdő balkonkertésznek, hiszen számtalan fajta közül lehet választani, könnyű őket termeszteni, ráadásul a saláták színes és érdekes alakú levelivel még szebbé varázsolják a teraszt.

Bátran ültessünk cserepekbe fejes salátát, tépősalátát, madársalátát, vagy akár más ízletes fajtát.

A salátákból érdemes többet is ültetni, hiszen a világoszöld levelű vagy a bordó levelű tépősaláta remekül mutat a színes egynyári virágok mellett.

  1. Paradicsom

Bizony paradicsomot is lehet a teraszon vagy a balkonon termeszteni, de itt érdemes alaposan megválogatni a fajtákat is. Van kimondottan cserépbe ültethető balkonparadicsom, de bármelyik determinált paradicsomot lehet cserépben termeszteni. Arra figyeljünk oda, hogy a paradicsomot mindig napsütötte erkélyen érdemes termeszteni, hiszen ez a növény csak teljes napfénynél érzi igazán jól magát, egy árnyékos teraszon nem fog bő termést hozni. Sokan összetévesztik a koktél paradicsomot, és azt gondolják mivel ennek kicsi a termése balkonra is ideális. De a koktél paradicsom akár 2 méter magasra is megnőhet, ezért érdemes egy támrendszert is építeni mellé. Mielőtt kiválasztjuk a balkonkertbe a paradicsomot, alaposan tanulmányozzuk át, milyen fajtát választunk, amely lehet determinált, fél determinált, vagy akár mini, kimondottan cserepes ültetésre ideális fajta is.

  1. Padlizsán

A padlizsán a balkonkertészek kedvenc zöldsége, hiszen magasságuk kb. 70-90 cm, így akár egy nagyobb méretű cserépben is elfér, más zöldségek társaságában is. A padlizsán szintén kedveli a napsütésben fürdőző erkélyeket, és a tápanyagban gazdag talajt.

  1. Cukkini

A padlizsán mellett érdemes cukkinit is ültetni, amely a nyár közepétől folyamatosan ontja majd a finom ízletes termést. A cukkini egy nagyobb méretű edénybe vagy cserépbe kell ültetni, majd a cserepet állítsuk napos helyre. Bár a cukkini meglehetősen sok helyet foglal el a teraszon hatalmas leveleivel, mégis érdemes számára helyet biztosítani a balkonkertben, hiszen egy finom rántott cukkini, vagy egy sült töltött cukkini, amelyhez a saját erkélyünkön szedtük le a termést, kárpótol minket.

  1. Sárgarépa:

Sárgarépa a teraszon?  Hát persze! Ha még te sem próbáltál sárgarépát cserépben nevelni, akkor idén okvetlenül próbáld ki, fantasztikus érzés, amikor nyáron csak kimész a teraszra és kihúzol néhány répát elropogtatni frissen.

Ha kisebb erkélyed van, akkor próbáld ki a bébi sárgarépát, ha pedig több helyed van, akkor bármelyik sárgarépa fajtát tudod cserépben is termeszteni.

 

Mire érdemes figyelni, ha balkonkertbe zöldségeket szeretnél ültetni?

 A legtöbb zöldség napfény igényes, így csak akkor ültess zöldségeket a teraszra, ha sok napfény éri őket nyáron.

Ültetéskor érdemes számukra nagyobb ültető edényt választani, mivel a zöldségek tápanyagigényes növények, így pl. a paradicsomnak, a cukkíninek, vagy a répának is nagyobb cserépre lesz szüksége, már csak a méretük miatt is. De a salátákat, a céklát, vagy a retket kisebb cserépbe is ültetheted.

A tápanyag utánpótlásról is gondoskodni kell, ezért érdemes ültetéskor jó minőségű tápanyagban gazdag ültető közeget választani, és az ültetés után egy hónappal már pótolni kell a tápanyagot, mivel a cserépből hamar kifogy az összes ásványi anyag.

Fedezd fel az Igazi Frissességet a Balkon Paradicsom Ültetődobozzal!

Ha vágyakozol az otthonodba varázslatos frissességet és az ízletes paradicsomok minden napra, a Balkon Paradicsom Ültetődoboz a tökéletes választás számodra! Ez a kompakt és praktikus készlet mindent tartalmaz, amire szükséged van ahhoz, hogy saját friss paradicsomokat termessz a saját balkonodon.

Miért válaszd a Balkon Paradicsom Ültetődobozt?

A készletben minden megtalálható, amire szükséged van a paradicsomok termesztéséhez, így akár kezdő kertészkedőként is könnyedén boldogulhatsz vele.

A balkon paradicsom ültetődobozban található vetőmagok kiváló minőségűek és gondosan kiválogatottak, így biztos lehetsz benne, hogy egészséges és termékeny növényeket nevelsz majd belőlük.

 A dobozban található Jiffy tőzegkorongok segítségével könnyedén előkészítheted a növényeket a termesztésre, és a mellékelt jeltáblákkal könnyen nyomon követheted, hogy melyik cserépben milyen növény nő.

A Jiffy tőzegkorongok természetes alapanyagokból készülnek, így nemcsak kényelmesek és hatékonyak, hanem környezetbarátok is.

A kompakt méretű ültetődoboz ideális választás minden olyan kertész számára, akiknek korlátozott a helye a balkonon vagy teraszon, de mégis szeretnék élvezni a friss, házilag termesztett paradicsomok ízét.

Ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget, hogy saját paradicsomaidat termeld a balkonodon! Vegyél ma egy Balkon Paradicsom Ültetődobozt, és élvezd a frissesség és az ízletes zöldségek minden napját!

Kattints ide!