A díszbaba gyorsan és szép egyenletesen fut fel minden falfelületre, és akár a két és fél méteres magasságot is elérheti.

Kiváló nagyobb felületek színesítésére, így akár a terasz vagy erkélyfalon is futtathatjuk.

Levelei és lomboztat erősebb, mint a karós babé, kevésbé szél érzékeny, és zordabb klímájú helyen is szépen fejlődik így a városi levegő sem akadályozza.

Fehér vagy tűzpiros virágai szép színfoltot biztosítanak a balkonon, és termése felhasználható a konyhában.


Így nem csak egy szép dísznövényt kapunk, de egy hasznos konyhai zöldséget is.

A növény júniustól egészen szeptember végégi folyamatosan virágzik, majd a virágzás után fejlődnek ki az ízletes termések, amelyeket csak főzve fogyasszunk, mert nyersen mérgező.

Világos félárnyékos balkonra ültessük, de felfuttathatjuk kerítés mellé vagy pergolára is.


Virágföldben nem válogat a sima kerti vagy általános föld is megfelel az ültetéshez, ám ha nem a kertbe ültetjük, egy nagyméretű dézsát válaszunk a növény számára.

A babszemeket már áprilisban vethetjük cserépbe védett helyre, majd a palántákat május közepén ültessük ki a szabadba. Ha kertbe ültetjük, a magokat tartsuk be a kellő távolságot, készítsük egy kisebb mélyedést, majd szórjuk el a magokat kb. 5-10 cm távolságra egymástól.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!