A világ legdrágább kávéja kb. 16-20000 Ft-ba kerül csészénként, talán pont emiatt nem túlismert nálunk, de még külföldön sem árulják minden kávézóan. Ha arra gondol kedves olvasó, hogy ez biztos egy igen különleges kávéfajta, ami csak néhány országban terem meg igaza van, de nem ez a titka.


A Kopi Luwak vagy más néven civet coffee tényleg a világ legritkább és legdrágább kávéja, amely Indonéziából származik az ottani kávéültetvényekről. És mi a titok? Nos, a kávébab egy ott élő cibet macskán megy keresztül szó szerint, mielőtt mi emberek elfogyasztjukEzt a kávét a cibet macska fogyasztja először, majd amikor távozik belőle a kávébab, az ültetvény dolgozói összeszedik, lemossák, enyhén megpörkölik, és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért dobják piacra. Így már érthető hogy miért szüretelnek belőle igen keveset és miért olyan drága ez a kávé. A kávészemekre igen nehéz rábukkanni, mert a szemeket a pálmasodró cibet macska székletéből válogatják ki.

 

Az állatok nyersen fogyasztják el a kávébabot, amikor az még vörös színű. Csak a termés puha héját emésztik meg, a többi áthalad a bélrendszerükön, majd távozik a szervezetükből. Akik főzték és fogyasztották ezt a különleges kávét azt mondják, hogy attól kapja egyedi aromáját, hogy az állat gyomrában levő emésztőnedvek megváltoztatják a kávészemeket, de nem oldják fel. A kávészemeken nagyító alatt látni a savak nyomát is.

 

Ebből a kávéból csak néhány száz kiló készül, és Amerikában vagy Japánban, de már Angliában is kapható. Az ültetvényesek ennek a kávénak kilóját akár ezer dollárért is el tudják adni. Egy biztos ma már egyre többen keresik és élvezik ennek a nem mindennapi bizarr kávénak az élvezetét, a kávékereskedők pedig egyre többet vásárolnak belőle.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!