Fehér csokis torta

Nagyon finom torta, amely gyorsan elkészíthető és számtalan módón díszíthető.

Hozzávalók:

1kész torta piskóta, vagy mi magunk is készíthetünk,5 dl tejszín, 25 dkg fehér csokoládé, 2 tojás, 1cs. vaníliás cukor.

A tojásokat a vaníliás cukorral jó alaposan kikeverjük egy habverő segítségével. A tejszínt egy lábosban elkezdjük felmelegíteni, majd folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk az összetört fehér csokit és szép lassan felolvasztjuk benne. Ha kész lassan hozzáadjuk, a tojásos keveréket addig főzzük állandó keverés mellett, amíg kellően besűrűsödik. Ezután kissé hagyjuk kihűlni. A tortalapot három részre vágjuk és a langyos krémmel megkenjük mindegyik lapot, és kívülről is bevonjuk a torát. A végén díszítjük tortadarával vagy piskótamorzsával.

Málnás túrótorta

Nyáron készítsük, el valódi málnával ezt a torát télen pedig használjunk hozzá mirelit málnát, így egész évben élvezhetjük a gyümölcs finom ízét.

Hozzávalók:

10dkg rétesliszt, 1cs. vaníliás cukor, 10dkg margarin,1tojás,1 cs. sütőpor.

A krémhez: 50 dkg túró, 1dl víz, 1cs, zselatin, 2cs. tejszínhabpor, 3dl tej, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 3 kanál lekvár.

Zselatin, piros, 5 kanál cukor, 60 dkg málna.

Első lépésként a tészta anyagát állítjuk össze, vagyis a 10 dkg lisztet, a tojással, a vaníliás cukorral, a 10 dkg margarinnal, és a sütőporral jól elkeverjük, és egy gyümölcstorta formába öntve közepes sütőben megsütjük, kb. 20 perc alatt. Ha kész hagyjuk kihűlni és a tetejét megkenjük a lekvárral.

Ezután elkészítjük a krémet.

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot, amit a porból készítünk el és ezzel is összekeverjük.

Majd hozzáadjuk a folyékony zselatint, a citromhéjat, és a porcukrot, és az így kapott krémet a lekvárral megkent tortalap tetejére szedjük, és elsimítjuk. A túrókrém tetejét kirakjuk málnával és egy időre betesszük a hűtőbe.

Közben a piros zselatint felolvasztjuk, kivesszük tortát és a folyékony zselatinnal bevonjuk a tetejét. Tálalásig tegyük vissza a hűtőszekrénybe a gyümölcstorát.

Répatorta

Aki még nem kóstolta próbálja ki ezt a finom mégis különleges tortát, amelyet még nyuszika is megirigyelne.

Hozzávalók:

50 dkg sárgarépa, 25 dkg krémsajt, 2,5 dl étolaj, 60 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg barnacukor, 1 cs. sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál őrölt fahéj,1 kiskanál gyömbérpor, 1 mokkáskanál szerecsendió, 15 dkg dióbél. A krémhez:15 dkg szeletelt mandula,15 dkg mazsola, kevés gyümölcslekvár, 20 dkg mascarpone, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor.


A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk, és az egészet összekeverjük a többi anyaggal. Az így elkészült tésztát kikeverjük, majd egy tortaformába öntjük és közepes meleg sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kész kivesszük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt a torát három részre vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral.


 

Ezután elkészítjük a krémet: A mascarponét vajjal és porcukorral habosra keverjük, majd ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát is bevonjuk. Ha kész szeletelt mandulával díszítjük az oldalát a tetejére pedig aszalt gyümölcsöt teszünk, mazsolával keverve.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!