Burgonya alufóliában

Hozzávalók: 4 db nagy, kb. húszdekás burgonyaszem 10 dk füstölt szalonna, 10 dk kolbász, 10 dk sajt, olaj [tejföl]

Kefével lesúroltam a burgonyát és hosszába kettévágtam. Megtöltöttem vékony szalonna, kolbász és sajtszeletekkel. Egyenként kiolajozott alufóliába csomagoltam. Forró sütőbe egy óra alatt meg sütöttem. A fóliából kibontva meglocsolhatjuk még tejföllel is.

Burgonyagolyók

Hozzávalók:  1/2 kg főtt, áttört burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, só, reszelt szerecsendió, bors.

A burgonyát a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró zsiradékban kisütjük.


Burgonya töltve

Hat egyenlő nagyságu, lisztes, jobb minőségű burgonyát meghámozunk, egyenlő tojás alakúra formáljuk, tepsibe téve a sütőben puhára sütjük, ha megsült, az egyik végét levágjuk, és a belsejét kis kanál segélyével kikotorjuk. Most a burgonyabelet elkeverjük egy darabka vajjal, vagdalt sonkával, reszelt sajttal, sóval és borssal fűszerezve, visszatöltjük a kivájt üregbe, vajjal kissé meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintve, a sütőben tiz perc alatt megpirítjuk.

Címkék: burgonyás recept, burgonya alufóliában


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!