3-4 kemény tojás, 1 kis csokor petrezselyem, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet vagy citromlé, só, bors.

 

 

Az előző este megválogatott és beáztatott babot leöblítjük, enyhén sós hideg vízben, a babérlevéllel és a fokhagymával főni tesszük, puhára főzzük, leszűrjük, még melegen megöntözzük a borecettel, lefedjük, hagyjuk kihűlni. A babérlevelet és a fokhagymát eltávolítjuk.


A póréhagymát (1-2 cm-t a zöld részéből is!) vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyót, a vágott petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, az olajat, és lazán a babhoz keverjük. Lefedjük, nem szükséges hidegre tenni, de legalább 2 órát érleljük. Tálaláskor gerezdekre vagy karikákra vágott kemény tojással, hagymakarikákkal, petrezselyemmel díszíthetjük. Lencséből is finom. Sült húsokhoz, halhoz kínálhatjuk.

Ezt olvasta már?

Babgulyás füstölt csülökkel

Jókai-bableves recept sertés csülökkel


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!