Epekő, vesekő is feloldódik, ha rendszeresen fogyasztjuk a teáját.
A napsütötte réteken mindenütt megtalálható kék virágot nagy mennyiségben már az 1700-as évek végétől termesztik, és cikória vagy német kávé néven kávépótlásra és sörfestésre is használják.

A levelében, gyökerében, és virágos szárában lévő hatóanyagnak köszönhetően máj- és epebetegség, sárgaság esetén kiváló gyógyító szer, teájának rendszeres fogyasztása segíti az epekövek oldását és az epehomok eltávolítását. Kiváló gyomorerősítő, emésztésserkentő. Cukorbetegek teakeverékének alapanyaga, keserűanyag-tartalma révén. Mivel vasban, rézben és kalciumban gazdagok a levelei, azok forrázatával belsőleg vérszegénység et gyógyítathatunk.

Külsőleg is kiváló gyógyír különböző bőrbetegségekre, ekcémára.
A népi gyógyászatban vesekő, húgyúti gyulladások kezelésére használták, valamint étvágytalan, sápadt gyermekeknek adták.


Tea elkészítése:
Egy kávéskanálnyi szárított és aprított gyökeret csészényi vízben 5-10 percig főzünk, 15 percnyi állás után leszűrjük. Naponta 3-4 alkalommal édesítés nélkül fogyasztjuk.

Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!