Élesztős piskóta tészta

 

Hozzávalók: Tojás 6 db, vaj 40 dkg, porcukor 6 ek., élesztő 5 dkg, tej 1 kanál, liszt 80 dkg.

 

Elkészítése: Hat tojás sárgáját, 40 dkg vajat, 6 kanál porcukrot, kis sót, habosra keverünk. Adunk hozzá 5 dkg, tejben áztatott élesztőt és 80 dkg lisztet. Ezeket jól kidolgozva, hozzáadjuk a 6 tojás kemény habját. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kis formákkal, kelni hagyjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, pirosra sütjük. Ha félig kisült, kenjük meg újra vajjal!

 

Főtt piskóta tészta

 

Hozzávalók: Tojássárgája 8 db, tojás 4 db, cukor 14 dkg, liszt 14 dkg, vaj 14 dkg.

 

Elkészítése: Nyolc tojássárgáját, 4 egész tojást 14 dkg cukorral habosra keverünk, forró vízzel telt edénybe állítva, folytonos keverés közt megfőzzük, ha felforrt, keverünk hozzá 14 dkg lisztet, 14 dkg vajat. Kis piskótákat formálunk belőle, cukorral behintjük, és enyhe tűznél sütjük.


 

Hamis piskóta tészta

 

Hozzávalók: 2 dl kefir, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 1 sütőpor.

 

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd elkeverjük benne a sütőport. Kefirt, olajat, porcukrot és tojást adunk hozzá, majd fakanállal jól összedolgozzuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Kihűlés után ugyanúgy hasznosíthatjuk, mint a piskótatésztát, egyedül feltekerni nem lehet, mert könnyebben reped.

 

Két-három lapba vágva megtölthetjük különböző krémekkel, vagy egyszerűen csak lekvárral megkenjük, és felszeletelve, porcukorral megszórva tálalhatjuk. Ha krémmel kenjük, csokimázt is tehetünk rá.

Címkék: piskótatészta recept, sütemény, torta, csokimáz


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!