Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a porcukorral és a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába csomagolva 1 órán át, pihentetjük a hűtőszekrényben.

Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 5,5 cm-es köröket szúrunk ki  a tésztából. A lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.


180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt. A tojásfehérjét a hozzáadott cukorral vízgőz fölött kemény habbá verjük. A csillagvégű nyomózsákba töltött masszából a lapocskák külső peremére szorosan egymás mellé pöttyöket nyomunk. A koszorúkat 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.  Hagyjuk kihűlni.

A lekvárt kevés citromlével felmelegítjük, szitán átsimítjuk és a koszorúk közepébe töltjük. Hagyjuk megszáradni.

Ezt olvasta már?

3 édes illatos vaníliás sütemény

3 finom joghurtos sütemény recept

3 remek almás lepény sütemény recept


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!