A kutatók szerint a szakácsok napjainkban újraéledő érdeklődést mutatnak a távol-keleti receptekben évszázadok óta használt ehető virágok iránt. Némelyik virág nagy mennyiségű gyulladáscsökkentő anyagot tartalmaz.

A Journal of Food Science szaklapban megjelent tanulmány szerint a leggyakoribb ehető virágokat élelmiszer adalékként lehetne felhasználni, amivel elő lehet segíteni a krónikus betegségek megelőzését, sőt egyes termékek megromlása is megakadályozható. Az ehető virágokat ételek ízesítésére, vagy egyszerűen köretként is fel lehet használni.

A kutatók kimutatták, hogy bizonyos ehető virágok gyulladáscsökkentő anyagok egy csoportját, úgynevezett fenolokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szívbetegség és bizonyos daganattípusok előfordulásának kockázatát. A szakértők kutatásukban bebizonyították, hogy tíz gyakran használt kínai ehető virág a fenolok magas szintjét tartalmazza. A legtöbb ilyen anyagot a Paeonia suffruticosa és a Flos lonicerae virágaiban mutatták ki. Némelyik vizsgált növény kiváló antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segítségükkel megelőzhető az élelmiszerek a levegővel való érintkezés következtében bekövetkező elszíneződése.

Számos népszerű mesterszakács, köztük Delia Smith és Gordon Ramsay is javasolja az ehető virágok használatát a főzéshez.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!