A fenti piskótatészta 2/3 részét azonnal vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük. Másik kisebbik feléhez még 1 szelet reszelt csokoládét adunk s így sütjük. A nagyobb, világos tésztát kihűlés után késsel három rétegre vágjuk, a középső réteget apró darabkákra szeleteljük és összekeverjük, kevés cukorsziruppal meglocsolva, a szintén darabkákra vágott csokoládés tésztával.

Kitisztítjuk a tortaformát és az egyik kerek piskótalapot barackízzel megkenve, aljára helyezzük, erre a vagdalt tésztakeveréket, 2 kanál rummal meglocsolva, rakjuk, gyengén elnyomkodjuk és a másik, szintén barackízzel megkent piskótalappal befedjük. Rövid pihentetés után a formát megfordítva a tortát kicsúsztatjuk, barackízzel tetejét, oldalát megkenjük, és gyengén rózsaszínre festett cukormázzal bevonjuk. A tésztatörmelék egy részét, ha van megfelelő cukrászfestékünk, gyengén rózsaszínre is festhetjük, így egészen olyan puncstortát készíthetünk, mint a jól ismert cukrászdai készítmény.

Ezt olvasta már?

Ananászos- túrós piskótatorta

Csokoládés Trüffel torta

Egyszerű és gyors csokoládétorta


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!