A citromfű közismerten az egyik leghatékonyabb idegnyugtató gyógynövény a népi gyógyászatban. Leveleiből teát főznek, amely enyhíti a stressz okozta tüneteket.

A stressz egyik legjellemzőbb velejárója az alvászavar. Ha nem vagy elég kipihent, azzal letetted a depresszió alapkövét! A citromfű a gyomorpanaszok megszüntetésével segít az alvászavarok leküzdésében is. Megfelelő mennyiségű pihenéssel megelőzheted a depresszió kialakulását!

Ha üres gyomorral bújsz ágyba és kora este citromfű teával búcsúzol a naptól, azzal sokat tehetsz az álmatlanság ellen! A citromfű jó hatással van az epére és a görcsökre. Megszünteti a puffadást és a hányingert.

Az idegi problémák tünetei között szívproblémák és magas vérnyomás is jelentkezhet! A citromfű jótékonyan hat a szapora szívverésre és a vérnyomás-ingadozásra is! Akár a citromfű teát kortyolgatjuk, akár illóolajának illatát lélegezzük be a fürdővizünkből, mindkét módszer nyugtatóan hat az idegeinkre!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!