Hozzávalók:

1 kg pulykamell, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db zsemle, tej, 2 db tojás, 20 dkg darált sertéshús, 20 dkg gesztenyepüré, só, bors, szerecsendió, olaj.

A pulykamellet kicsontozzuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A zsemlét tejben beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. A vajat a tojásokkal összekeverjük.

Ezután a zsemléket összekeverjük a darált hússal, a szalonnával, a tojásokkal, a szerecsendióval, és ízesítjük még sóval, borssal. Ezt a tölteléket osszuk el minden pulykamell szeleten, majd a két szélét behajtva szépen tekerjük fel. A hússzeleteket tegyük, alufóliába locsoljuk meg némi olajjal és csomagoljuk be jó szorosan, majd fektessük őket egymás mellé egy tepsibe.


Forró sütőben kb. 40 perc alatt pároljuk puhára, majd bontsuk ki őket és tegyük vissza még 5 percre, hogy szép ropogósra süljenek.

Párolt rizs vagy gyümölcskompót illik hozzá.