A megtisztított kacsát darabjaira vágom. A felesleges, bőre alól kilógó zsírréteget levágom. A bőrét egészen a húsáig bevagdosom, így kisülhet belőle a zsír. (A zsíros bőrt és a hájat apróra vágva kisütöm, tepertőpástétomnak elkészítve igen finom. Kiadós szendvicsre való, ám nem éppen fogyókúrás étel!) A húsdarabokat mindkét oldalán megsózom, megborsozom, citromhéjjal meghintem, és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. Mély tűzálló tálba egymás tetejére rakom a befűszerezett húsdarabokat. A gombalevesport a tejfölben és egy deci vízben simára keverem, majd lelocsolom vele a kacsadarabokat.


Először egy folpack fóliával szorosan lefedem, azután a tál saját tetejét ráillesztem és a mikrohullámú sütőben a legerősebb fokozaton, mintegy ötven percig párolom. Egyszer megszakítva a folyamatot, a húsdarabokat is és a tálat is megfordítom. A párolási idő letelte után tizenöt percig nem veszem le a tál tetejét. Ezután a húsdarabokat a tálból kiszedem. A visszamaradt pecsenyelé tetejéről kanállal leveszem a felesleges zsírt, és citromlével meg csipet cukorral ízesítve jól összeforralom, végül a hús alá öntöm. Burgonyalepényt vagy burgonyakrokettet kínálok az ízes kacsahús mellé.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!