Nézzük milyen lehetőségeink vannak egy gyógynövény felhasználásra otthonunkban:

Gyógyfürdő:

Ebben az esetben alkalmazhatunk kádfürdőt, lábfürdőt, vagy ülőfürdőt is. A kádfürdőhöz egy éjszakáéra áztassuk be a gyógynövényt, hideg vízbe, majd másnap szűrjük le a folyadékot, és ezt használjuk fel a fürdővízhez.

A fürdés végén ne használjunk törölközőt, hanem feküdjünk be az ágyba és jó alaposan takarózzunk be. Az ülő fürdőhöz 30 dkg gyógynövényre lesz szükségünk, itt főzzük ki a gyógynövényeket és adjuk a meleg vízhez.

Az ülő fürdő abban különbözik a rendes fürdőtől, hogy itt a vesénkig ér csak a víz. A lábfürdőnél pedig egy lavór meleg vízhez öntsük a gyógynövényes forrázatot és áztassuk lábunkat kb. 20 percig benne.

Főzetek:

Az egyik legismertebb felhasználási mód a főzet, itt fontos, hogy a főzés során ne használjunk fém kannát csak rozsdamentes acélt vagy jénait. A gyógynövényekre öntsünk rá az edényben hideg vizet, és forraljuk fel, majd a végén szűrjük át. Mivel minden növényi részt más-más ideig kell főzni és áztatni okvetlenül olvassuk el a tájékoztatót a tasakon.

Borogatás:

A borogatás hatásos lehet megfázásnál lázas gyulladásos állapotoknál. Áztassunk be egy fehér puha törölközőt gyógynövényes főzetbe, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, csavarjuk ki és helyezzük rá a beteg testrészre.

Forrázat.

A forrázat szinte ugyan az, mint a főzet a különbség csak annyi hogy nem főzzük, hanem forró vízzel leforrázzuk a gyógynövényeket. Elég egy pohárba beletenni a filtert vagy a gyógynövényt és forró vízzel leönteni.


Gyógynövénylé

Különleges eljárás, amikor is a gyógynövényből préselés útján nyerjük ki a levét, amely koncentráltan tartalmazza hatóanyagokat. Ezzel az eljárással bizonyos bőrbetegségeket lehet hatásosan gyógyítani ám nem minden gyógynövény alkalmas erre a célra.

A gyógynövények igen széles választéka áll rendelkezésünkre, és a felhasználási módjukat is lehet variálni.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!