Árvacsalán:

Csészénként egy púpozott teáskanálnyi árvacsalánt forrázzunk le, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le majd egy csészével fogyasszunk el belőle.

Diófa levél:

Vegyünk egy teáskanálnyi diófalevelet, forrázzuk le, hagyjuk fél percig ázni, szűrjük le és ezt igyuk napi egy két csészével.

Fekete nadálytő:

Emésztési zavarokra fogyasszunk el napi 2-4 csészével. Egy csészéhez vegyünk 2 teáskanál fekete nadálytőt és áztassuk be hideg vízbe 12 órára. Majd a hideg oldatot melegítsük fel, szűrjük le, és édesítés nélkül fogyasszuk.


Közönséges medvetalp:

Vegyünk egy púpozott teáskanálnyi apóra vágott közönséges medvetalp füvet, forrázzuk le és hagyjuk állni 10 percre majd szűrjük le és fogyasszunk belőle napi 2-3 csészével.

Madársóska:

Vegyünk egy evőkanálnyi friss madársóska levelet, forrázzuk le, hagyjuk állni fél percig, szűrjük le és fogyasszunk belőle napi két csészével.

Mezei katáng:

Egy csészéhez vegyünk egy púpozott teáskanál mezei katáng füvet, forrázzuk, le hagyjuk fél percig állni, szűrjük le és reggel igyunk belőle egy csészével.

 

Cikkünk Maria Treben Gyógyfüvek Isten kertjéből című könyv alapján készült, amely a Duna International kiadó gondozásában jelent meg.

A könyv megvásárolható a Virágfarmon! >>>>>>

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!