Egy kertet személyessé is varázsolhatunk, ami a saját ízlésünket és személyiségünket tükrözi. Némi időráfordítás, némi kézügyesség és máris egyedi és különleges kerttel rendelkezünk, amit minden arra járó megcsodál majd.

Kosárkák a kertben!

Szerezzünk be néhány szép fonott kosarat. Majd fessük le őket színesre, és ültessünk bele virágzó színes kerti virágokat. A kosarakat ültetés előtt béleljük ki fóliával, így í víz nem folyik ki belőle. A színes kosarakat tehetjük asztalra vagy polcra is a kertünkben.

Bicikli a kertben!

Ha van, egy régi biciklink fessük le színesre majd tegyünk, rá néhány virágtartót rögzítsük rá és ültessük be virágokkal. Igazán különleges egyedi kerti dekoráció, amit nem látunk majd minden kertben.

Különleges pad!

A kerti pad is lehet különleges és ötletes erre itt a legjobb példa. Nincs másra szükség, mint két nagyobb falapra ez lesz a pad háta, és ülőkéje és két szekér kerékre ez lesz a pad két oldala. Valódi egyedi megoldás a kertben.

Színes virágládák!

Dobjuk fel a beültetet virágládát néhány betűzhető lepkével és madárral, vagy fessük le színesre a virágládát, természetesen ehhez fa virágláda kell, ha pedig kerámia ládához jutunk vagy agyagból készült ládát tudunk vásárolni, akár mozaik technikával is kidolgozhatjuk.

Bútorok a kertben!

Helyezzünk el néhány széket vagy asztalt a kertbe és tegyük őket régi módivá. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint egy jó erős csiszoló vászonra, és egy erős kézre. Aki úgy érzi, rendelkezik némi kézügyességgel is, fesse le színesre a bútorokat, és vigyen bele néhány különleges motívumot és mintát is.

Még színesebb bútorok!

A kerti széket és asztal egy kicsit még színesebbé és nyárias hangulatúvá is varázsolhatjuk némi öntapadós tapéta segítségével. Szinte bármilyen színt vagy mintát felvihetünk rá, de vigyázat lassan ragasszuk rá a tapétát, mert a gyűrött, mint nem túl szép.

Romantikus kerti hangulat.

Aki szereti a romantikát vagy az antik hatást szerezzen be néhány antikolt szobrot és helyezze el őket a kert különböző, de látható részein. Tehetjük őket az utak mellé, vagy a kerti padhoz, de akár a kerti tó vagy szökőkút mellé is.

Madáretető kicsit másképp.

Az egyszerű natúr színű madárházat fessük át színesre a gyerekekkel együtt, így még szebbé és színesebbé varázsolják kertünket. Ne felejtsük el az ajtót és az ablakot is megfesteni, minél színesebb annál jobb.

A kerti dekoráció készítése nagyon jó hétvégi elfoglaltság az egész családnak, és így kertünket még színesebbé, szebbé és egyedivé varázsolhatjuk, amit mindenki meg fog csodálni. Persze azért itt is óvatosan bánjuk a színekkel és a dekorációval, mert néha a kevesebb több.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!