Ha rendszeresen gondoskodunk a madarak etetéséről, odaszoknak kertünkbe. Nézzük, hogyan készítsünk madáreleséget.

Vegyünk egy nagy lábost, tegyünk bele apróra vágott faggyút, és lassan olvasszuk fel,majd öntsünk hozzá kevés mogyoróvajat, kukoricapelyhet, és zabpelyhet, jó alaposan keverjük össze, és tegyünk hozzá készen kapható madáreleséget. Majd amikor ezt jól összedolgoztuk, tegyük a hűtőszekrénybe, és várjuk, meg amíg a zsír a hideg hatására megdermed. Majd kérjük meg a gyerekeket, hogy gyúrjanak kis golyókat belőle.


Az így elkészült masszát bele tehetjük konzervdobozba, vagy kartonpapírból hajtsunk hengert, fűzzük át egy zsínorral, tegyük bele középre az elkészült madáreleséget, és akasszuk fel a fára.


Bármilyen kisebb dobozt, vagy papírkarton felhasználhatunk, de akár egy hálót is megtölthetünk az eleséggel, madarak imádni fogják. Nagyobb gyerekek már akár fából is faraghatnak madáretetőt, és a kisebbek kifesthetik, vagy rajzolhatnak rá. Fontos hogy rendszeresen töltsük a madáreleséget, ne hagyjuk kifogyni. Így egész évben a szebbnél szebb madarak, kertünk vendégei lesznek.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!