Ennek az oka, hogy nincs megfelelő légmozgás.

Mind a szobanövényeknek, mind a lakásban nevelt konyhakerti növények számára fontos a rendszeres és megfelelő szellőztetés, ennek hiányában az elvetett és kikelt magoncok eldőlnek, és bepenészednek, de a csírázás is elmaradhat.

 

Tavasszal és nyáron ez nem okozhat gondot, hiszen elég, ha rendszeresen ablakot nyitunk, így máris biztosítjuk a növények számára a megfelelő légmozgást, ám télen a hideg levegő hatására a növények megfáznak. Ezért télen érdemes egy kisebb ventilátort beüzemelni és ennek segítségével megkeverni a levegőt.

Ha olyan növényeink vannak, amelyeket télire egy védett szálláshelyre kell vinnünk, pl. leander, hibiszkusz, citrom, stb., ezek számára is gondoskodni kell a légmozgásról, így itt is érdemes néha a ventilátort bevetni, főleg ha egy párás pincében, vagy egy fűtetlen verandán tartjuk őket.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!