Nyáron, amikor halat sütögetünk a kertben, ne dobjuk el a halszálkát, mert a kertben is hasznosíthatjuk. Egyszerűen csak ássuk el a kertben a megmaradt halszálkát, mert ez nitrogént és foszfort juttatta a talajba.

Nyáron a balkon növényeket illetve a szobanövényeket is könnyebb öntözni, ha a locsoló kanna helyett, a cserepeket egy vödör nem jéghideg vízbe belenyomjuk, majd addig benne tartjuk, amíg buborékok jönnek fel a víz alól. Így az egész földlabda átnedvesedik, és nem szárad ki olyan gyorsan a virágföld.


A sütőtök akkor érik be a legjobban, ha folyamatosan forgatjuk. Akár csak a pezsgőt, a sütőtököt is forgatni kell az érés folyamán. Óvatosan hogy nehogy letörjön állandóan forgassuk a tökön, és hogy az alja ahol a földdel érintkezik, ne rohadjon meg, tegyünk a növény alá szalmát.


Az összetört tojáshéjat sem szükséges kidobni, áztassuk, be hideg vízbe egy hétig majd ezzel a vízzel locsoljuk meg a növényeket. Sok vitamin és ásványi anyag oldódik ki a tojáshéjból.

Ha szeretnénk növényeinket megvédeni a kártevőktől, ültessünk az ágyások köré levendulát, büdöskét, vagy metélőhagymát, mert ezek elűzik a kártevőket.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!