Ültessünk kertünkbe a következő növényekből pár tövet: ánizs, eukaliptusz, citromfű, levendula, bársonyvirág, petrezselyem, kakukkfű, majd ezekből szedjünk mindig egy csokorra valót, és akasszuk ki őket a lakás különböző pontjaira.

Az illatos macskamenta vagy a citromolaj is sikeresen távol tartja a szúnyogokat, sőt a citromolajat a testápolóba keverve bőrünkre is kenhetjük.

Kertünkbe a grillsütő közelébe érdemes paradicsomot, bazsalikomot, diófát, vagy citromfüvet ültetni, így amikor meghívjuk barátainkat, ismerőseinket egy kerti partira, nem kell aggódni a sok szúnyogcsípés miatt.

A levendula, cédrusfa és a boróka ágai és hajtásai a molyokat és más kellemetlen rovarokat is képesek távol tartani, így ezeket is bevihetjük otthonunkba, vagy tegyünk belőlük pár ágat dekorációként a kerti asztalra vacsora közben.

Természetesen ahhoz, hogy ezek a növények kifejtsék jótékony hatásukat, nem elég belőlük pár kis hajtás, vagy ágacska, érdemes nagyobb csokrokat elkészíteni, vagy kertünkbe több tövet összeültetni egymás mellé.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!