A díszcserjék gazdag családjába számtalan virágzó fajtát találunk, amelyek fantasztikus szín kavalkádot hozhatnak létre kertünkben. Ilyenkor sokan arra gondolnak, hogy jó-jó, de nekem igen kicsi a kertem, és egy díszcserje nem fér el.

Pedig vannak olyan cserjék, amelyek mindössze 15-20 cm magasra nőnek meg, így akár egy dézsába is elférnek. A nagyobb kertekbe ültethetünk japán azáleát, amely 1 méter magasra nőhet, és gyönyörű piros, fehér vagy rózsaszín virágok a nyár közepén nyílnak. A kamélia is közkedvelt díszcserje, amely 1-3 méter magasra növekszik, kedvel is savanyú talajt és a fehér vagy piros virágok már március végétől nyílnak.

A szegélypuszpáng jól kiemeli a virágzó cserjék szépségét, és mivel ez a növény csak 100 cm magasra nő meg, ideális lehet kisebb kertekbe is. A díszcserjéket lehet önállóan szoliter növényként ültetni és elhelyezni, de akár egy egész ágyást beültethetünk díszcserjékkel.


Ehhez ássunk fel egy 2-2,5 méteres ágyást, majd terítsünk rá 5-8 cm vastagon komposzt réteget. Ha az ágyást fal elé szeretnénk telepíteni, a nagyobb méretű cserjéket ültessük közvetlenül a fal elé, majd a közepes növények jönnek, végül az ágyás elejére talajtakaró növényeket telepítsünk.

Ezután már csak rendszeresen kell öntözni és tápoldatozni a növényeket, és ne felejtsük el az elnyílt virágokat eltávolítani.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!