A papaver nemzetség tagjai Dél Európából terjedtek el, más országokba.

A kerti díszmák egyre kevesebb kertben ültetik, pedig termése, vagyis a mák egyre drágább a boltokban. Szára és levele egyaránt szőrős, virágai egyszerűek, mindössze négy sziromlevélből állnak. Ma már telt virágú fajtákat is vethetünk, amelyek még mutatósabbak és szebbek. Termése toktermés, kiszárítva nagyon szép dísz lehet vázába vagy száraz csokorba téve.

A másik rokon a díszpipacs.

Mindenki megcsodálta már nyáron, a mezőkőn nyíló gyönyörű élénkpiros pipacs mezőket. Kertünknek is díszíthetjük ezzel a gyönyörű nyarat idéző színpompás virággal. Bár virágzása nem tart sokáig és hazánkban inkább, mint gyomnövény, van számom tartva kertekbe is remek egynyári virág lehet.

Mindkét növény magját tavasszal kell elvetni kertünkbe, ha erről lekéstük még ősszel is elvethetjük a magokat. A virágágyásban 25 cm sor és tőtávot tartsunk, és mivel gyorsan csíráznak a magok érdemes kikelés után egyelni, vagyis ritkítani a növényeket. Júniusban két –három hétig is folyamatosan nyílnak a virágok, majd a magokat a növény szétszórja így jövőre is újra hajtanak kertünkben.

Gyönyörű romantikus vagy vidéki stílusú kertet hozhatunk létre, ha a díszmák és a díszpipacs mellé ültetünk búzavirágot, szarkalábat, és körömvirágot is.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!