Ennek a növénynek az év nagy szakában árnyékra van szüksége, azonban tömeges virágzásával a legeldugottabb sarokban is felhívja magára a figyelmet.

A gyöngyvirág nem csak gyönyörű hófehér virágával díszíti kertünket, de az illatfelhő, ami körbelengi, már messziről érződik. Árnyékos kertrészben ahol más növény már nem él meg fák és bokor alatt a gyöngyvirág ott is szépen fejlődik és szaporodik.

A növény levelei szép élénk zöldek, mindig kettesével vagy hármasával állnak, amelyek közül kiemelkedik a fürtös fehér virágzat. A gyöngyvirág gumókat február márciusban vagy szeptemberben is ültethetjük, a virágzási idő április vagy május.


A hagymákat egymástól 15-20 cm.-re ültessük el egymástól, mert idővel hamar befutja a környezetét. A rizómát fektessük vízszintesen, hajtáscsúccsal és földalatti szárával fölfelé, majd fedjük 5-6 centiméter földréteggel, végül öntözzük be a növényeket.


A gyöngyvirágot ültethetjük évelő virágágyásba, fenyőfa vagy más fa és bokrok alá vagy az erkélyre egy nagyobb dézsába, árnyékos helyre.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!