Minden évben van olyan szín, amely sláger lesz a muskátli rajongók körében. A lista élén még mindig a tűz piros paraszt muskátli áll, mert ezt kiáltották ki a legkönnyebben nevelhető muskátli fajtának.

A fehér muskátli az utóbbi években kissé hanyagolva lett, mert szegény az első eső hatására bebarnul, és fehérből rozsdabarnává változik át. A második legkedveltebb a rózsaszín muskátli, amely a romantikát csempészi kertünkbe, teraszunkra.


De pár éve a kertészek újabb fajtákkal lepték meg a kertbarátokat. Tavaly és az idén is a ciklámen szín lett a favorit. Gyönyörű ragyogó vad ciklámen színével ez a muskátli lett a kertek királynője.

Az utóbbi két évben ebből adták el a legtöbbet a kertészek. Vannak olyan házak és kertek ahol az álló és futó muskátlit ötvözik ültetésnél, de mindkét fajtából a ciklámen színt választották. Emellett a futó muskátlinál a bordó szín is dobogós lett, szintén igen keresett fajta.


Ma már csak a fantáziánkat kell szabadjára engedni ,és a muskátlis dekoráció színeit ugyanúgy cserélhetjük évről évre  mint a karácsonyfa dekorációját. Az egyik évben pirosat, a következőben fehér- piros, utána pedig ciklámen színben pompáznak a muskátlik kertünkben.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!