A salvia nemzetség leginkább a trópusi és a szubtrópusi területen él. Ezt a gyönyörű tűzpiros virágot, nyáron megtalálhatjuk parkokba ültetve, erkélyládába, vagy egynyári virágágyásokban is. Csoportosan kiültetve a legszebb.

A növény eredetileg Brazíliából származik, kb. 50 cm magas bokros növekedésű növény, amelynek tűzpiros fürtös virága van. Virágzásuk szinte folyamatos májustól a nyár végéig nyílik. Fajtái piros, fehér lila, és sárga, bár itthon csak a piros színű virággal találkozunk.


Szaporítani megvetéssel tudjuk, kellés után kb. 3-4 hét múlva már cserepezhetjük is a kis növényeket. Fontos hogy mielőtt kiültetjük, a végleges helyére előtte a virágágyás talaját jól locsoljuk, be hogy ne száraz talajba ültessük a növényeket. 1 nm.-re kb. 25 növényt számolhatunk, nagy színfoltok kialakítására ideális növény.

Nyáron öntözzük folyamatosan a növényeket, ne hagyjuk kiszáradni a földjét, mert az végzetes lehet a paprikavirág számára, hetente egyszer adjunk neki balkon tápoldatot, és az elszáradt virágokat távolítjuk el, mert így újabb virágzásra serkentjük a tövet.