A kert szinte bármely részére ültethetjük, hiszen jól bírja a tűző napsütést, és a szárazságot, de az árnyékos kertben is szépen fejlődik.

Magassága 45-55 cm, szélessége 60-70 cm. Nagy méretű, vastag, kerekded levelei már önmagukban is mutatósak, innen kapta a nevét a növény. Levelei tavasztól őszig sötétzöldek, majd télen kissé rozsdás, barnás árnyalatot kapnak. Tavasz elején a levelek között megjelennek a gyönyörű fehér vagy rózsaszín virágok, amelyek jól kiegészítik a levelek színét.

A bőrlevél kedveli a humuszban gazdag talajt, de a közép nedves illetve száraz talajt is eltűri. Kiváló talajtakaró, ültethető sziklakertbe, évelő ágyásokba, vagy fák illetve nagyobb bokrok alá is. Csoportosan ültetve még szebb látványt nyújt kertünkben.

A hosszabb virágzás érdekében érdemes az elnyílt virágzatot eltávolítani, és ősszel a viseltes leveleket is szedjük le. Tőosztással könnyedén tudjuk szaporítani a növényt!

Ezt olvasta már?

A japánbambusz teraszra is ültethető!

A harangvirág gondozása

A kínai tollborzfű gondozása és ültetése

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!