A Kínai  hamuvirág, 60-70 cm-re, míg a Ligularia dentata 'Gold Torch" akár  1-1,5 méter magasra is megnőhet, így ezt erőteljes bokros növekedése miatt csak nagyobb kertekbe érdemes ültetni, kerítések, vagy falak elé, míg az elsőt kisebb kertekbe is ültethetjük.

Már a növény levelei is feltűnőek, kerekded szív alakú, formájukkal és tekintélyes méretűkkel, hamar felhívják magukra a figyelmet kertünkben. A levelek színe zöld, míg a fonákjuk oldala bíborpiros.

Augusztustól október közepéig nyílnak a fészkes keskeny sárga virágzatok, amelyek rengeteg nektárral várják a méheket.

A kínai hamuvirágot félárnyékos részbe érdemes ültetni, kertünkbe, ahol a talaj elég nedves, de éri valamennyi nap a növényt. Fontos a tápanyagban gazdag termőtalaj, így ha nincs elég tápanyag a földbe, érdemes előtte tárgyával, vagy komposzttal javítani a talajt.

Mivel egy nagyméretű szoliter dísznövényről van szó, évelő ágyásokba is ültethetjük, de nagyon jól mutat kerti tavak partján, vagy fás szárú növények mellé ültetve.

Hasonló habitusú növényeket is ültethetünk mellé, a legyezőfű, a sásliliom, a réti füzény, és az árnyékliliom is remekül társítható.

A hamuvirág sem a szárasságot, sem a tűző napot nem bírja túl jól, így fontos hogy nyáron a nagy melegben ne hagyjuk kiszáradni, öntözzük rendszeresen a földjét. Tél végén érdemes a hajtásait a talajszintig visszavágni, így tavasszal friss hajtásokat kapunk cserébe.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!