A menta szép, díszes illatos és nagyon ízletes dísznövény, amelyet felhasználhatunk süteményekbe, teákba, és különböző ételek ízesítésére is. Ma már számtalanfajta kapható a kertészetekben készítsünk egy nagy mentás tálat, amelyet elhelyezhetünk a teraszon vagy az erkélyen is.

Amire szükségünk lesz!

Szerezzünk be egy szép nagy zsebes teraccota ültető edényt, jó minőségű laza virágföldet és különböző menta fajtákat. Az ültető edényhez vásároljunk ananászmentát, fodormentát, zöld mentát, borsmentát, és bergamott mentát.


A borsmenta fűszeres illatú, tojásdad levelű fűszernövény, levelei élénk zöldek, vagy pirosas lilás árnyalatúak. A frissen szedett levelek desszertek, vagy szószok ízesítésére is alkalmasak.

A zöld menta: Élénk zöld levelű kissé ráncos, a levelek menta vagy citrom illatúak.

A fodor menta a zöld menta tovább nemesített változata, sötétzöld levekkel, amelyeknek a széle enyhén fodros.


Az ananász menta egy almaillatú mentafajta, levelein feltűnő fehér vagy krémszínű szegély látható, illata kissé gyümölcsös.

Készítsük el a növényeket és az amforát az ültetésre, majd töltsük meg az edényt föld és komposzt keverékével. Az alsó nyílásokba ültessünk zöld mentát, majd a felső nyílásokba a bergamott mentát helyezzük el. A másik oldalra ültessük be a fodor és az ananász mentát.


Ültetés után kicsit nyomkodjuk, le a földet majd jó alaposan öntözzük be a növényeket. Ha a talaj kissé megsüllyed, töltsük utána a földet, majd helyezzük el az edényt egy napos részben. Ugyanezt az összeállítást elkészíthetjük függőkosárban, vagy nagyobb kerámia edényben is.


A menta leveleket csak közvetlenül felhasználás előtt szedjük le a növényről, így megmarad az erős jellegzetes aroma. Ha rendszeresen vágjuk magát az anyanövényt is gyorsabb és tömörebb növekedésre serkentjük. Az edényt, amibe ültettük a növényeket rendszeresen forgassuk el 90 fokban, hogy az edény minden részét egyformát érje a napfény.

Ne felejtsük el nyáron az edényt rendszeresen öntözni, mert egy kiszáradás végzetes lehet.

A menta mellé akár más ízletes az aromás fűszernövényt is ültethetünk, így egész nyáron szüretelhetjük a finom és friss fűszernövényeket.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!