A zsázsát akár kertben akár a konyhaablakban is könnyedén termeszthetjük, hiszen akár csíra növényként akár kis cserepes növényként is nevelhető. A magokat az év bármely szakában elvethetjük, majd tavasztól már a kertbe is szórhatjuk a magokat vagy kiültethetjük a palántákat.

A kerti zsázsa nyersen is fogyasztható, de ideális lehet salátákba, sőt még az apró kis fehér virágok is ehetők.


Jó levegős talajba érdemes ültetni, ám nem válogatós így szinte a kert bármely részébe ültethető, legyen az napos vagy félárnyékos rész. A magok 20 fokos hőmérséklet esetén szinte pár nap alatt kikelnek, és ha szeretnénk folyamatosan szedni a friss leveleket érdemes szakaszosan vetni, vagyis 10-12 naponta új magokat kell elszórni. Egy négyzetméterre kb. 80 g mag elegendő.

Két héttel a vetés után már szedhető is a friss hajtás, és ha nem vágjuk vissza túl erősen, akár csak a salátáknál újra szüretlehető a növény.


A magokat is gyakran használják fűszerezéshez, míg a leveleket és a virágot saláták mellé fogyasztják, vagy csíra növényként kenyérre is ízletes. Az illatos zsázsa többek között mustárolajat, C-vitamin, vasat, és sok más hasznos ásványi anyagot is tartalmazz.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!