Gyermekláncfű:

A pitypang gyermekkorunk egyik kedvenc gyomnövénye volt, amellyel remekül lehetett játszani. Ám a pitypang a gyógynövények kategóriájában is helytáll, amikor virágzásba kezd, akkor érdemes elkezdeni egy két hetes tisztítókúrát.

Naponta szedjünk fel öt szárat levelestől, jó alaposan mossuk meg, a virágokat szedjük le róla, majd nyersen fogyasszuk el, vagy salátának elkészítve is hatásos. A legyengült fáradt szervezetünket, pillanatok alatt energiával látja el, így pl. a tavaszi fáradtság ellen is hatásos.

Kakukkfű:

A kakukkfű leginkább, mint konyhai fűszernövény ismert, pedig gyógynövényként is hatásos. Készítsünk reggelente egy pohár kakukkfű teát, amely szinte csodákat művel, felfrissíti egész szervezetünket, csillapítja a köhögést, és gyomrunkra is jó hatással van. Egy csésze meleg teához, vegyünk egy kávéskanál friss kakukkfűhajtást, öntsük le forró vízzel, majd hagyjuk állni, pár percig, és leszűrve kortyoljuk el.

Medvehagyma:

A medvehagyma az utóbbi évek csodanövénye lett, tavasszal szinte medvehagyma lázban ég az egész ország.Ez az ifjú csodanövény, remek vértisztító hatással rendelkezik, de a gyomor és bélrendszert is képes kisöpörni a lerakodott salakanyagoktól.

Április és május elején a legtöbb kert és piac már tele van friss medvehagyma levelekkel, amelyeket még a virágzás előtt érdemes leszedni és frissen fogyasztani. A levelekből készíthető finom saláta, tehetjük szendvicsek tetejére, de főzhető akár a paraj.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!