Januártól áprilisig:

Már januárban érdemes elkezdeni lapozgatni a kertészeti magazinokat és ötleteket gyűjteni az idei kertre. Ha még szeretnék új kúszó növényt ültetni nézzük át a kertészeti katalógusokat és válasszuk ki a nekünk tetsző fajtákat. Tavasszal elkezdhetjük a metszést és a gallyazást és az új jövevények számára a tám rendszert felépíteni. Szedjük elő a dézsákat és edényeket és takarítsuk ki kertünket jó alaposan és tervezzük meg az idei kertet.

Február: Rendeljük meg az egynyári kúszónövények magjait, és ha kell, javítsuk és erősítsük meg a tám rendszereket.

Március: A garden centerek új tavaszi kínálattal várják a kertbarátokat érdemes őket végig látogatni és szaktanácsokat kérni az eladóktól.

Április: Indulhat a megvetés és az ültetés a kúszó növényeknél az új hajtásokat vezessük fel a tám rendszerre. A talajt takarjuk be mulccsal, mert így nem szárad ki a talaj.

Május-augusztus

Május: Induljunk el vásárolni a garden centerekbe és vásároljuk meg a kúszó növényeket. Ha már van a kertünkben kúszó növény érdemes egy kevés tápanyagot adagolni számukra a megfelelő növekedéshez. Az átteleltetett dézsás növényeket vigyük ki a szabadba, ha szükséges ültessük, át őket majd kezdjük el öntözni szépen fokozatosan.

Június: Itt az ideje a zölddugványos szaporításnak, és ha van, még helyünk a kertbe magról még mindig ültethetünk növényeket. Ne felejtsük el, hogy az elnyílt és hervadt virágok eltávolításával a növényeket újabb virágzásra bírhatjuk.

Július: Eljött az idő a rózsák szemzésére, és a lilaakác visszavágására. Ne felejtsünk tápanyagot biztosítani a kúszó növények, számára mert csak így kapunk szép virágzó növényeket.

Augusztus: Ha nyári szabadságra megyünk, kérjük, meg a szomszédot öntözze, helyezünk kedvenc növényünket, majd ha haza jöttünk gyűjtsük be a magokat a növényekről.


Szeptembertől decemberig:

Szeptember: Az őszi ültetés ideje mérjük fel kertünket, és ha szükséges most szerezzük be az új kúszónövényeket. A fagyérzékeny és mediterrán kúszó növényeket vigyük be védett helyre teleltetni.

Október: Gyűjtsük össze a lehullott lombot és ágakat és gyűjtsük össze őket a komposztba így jövőre tápanyag dús földet adhatunk növényeink számára. A dézsákat, cserepeket és balkonládákat szedjük, összemossuk ki és tegyük el jövő tavaszig. Ha jó idő van, még vethetünk mustármagot, amely nagyon jó zöldtrágyaként is szolgál.

November: Nincs más dolgunk mind odafigyelni, hogy a növények nehogy kifagyjanak télen, ha szükséges vagy nincs, elég hó mesterségesen kell a talajtakarást megoldani.

December: Élvezzük a jól megérdemelt pihenést és az örökzöld kúszó növényekből termésekből készítsünk karácsonyi koszorút és asztaldíszt.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!