Levendulalikőr

Hozzávalók:

15 szál levendulavirág, 20 gr citromfű levél, 1 citrom héja, 1 gyümölcspálinka, 50 g kandis cukor.

A levendula virágát tépkedjük le a szárról, majd a citromfűvel és a kandiscukorral és citromhéjjal együtt tegyük őket egy tiszta üvegbe. Öntsük rá a gyümölcspálinkát, és négy hétig hagyjuk világos helyen érlelődni. Ezután szűrjük le és öntsük át szép díszes üvegekbe.

Szeder likőr:

Hozzávalók:

500gr szeder, 200 g porrá tört kandiscukor, 2,5 dl száraz sherry, 7,5 dl borpárlat.

A szedret mossuk, meg jó alaposan majd szárítsuk meg, és egy tálba tegyünk le egy réteg szedret, egy réteg cukrot. Kissé nyomkodjuk meg, majd hagyjuk állni. Ezután ha cukor már levet engedett tegyük üvegbe, öntsük rá a borpárlatot, és zárjuk le. Egy hét múlva adjuk hozzá a sherryt, jól rázzuk össze és hagyjuk tovább állni újabb négy hétig. Ezután szűrjük át és máris kész a finom szeder likőr.

Bodzavirág likőr:

Hozzávalók:

4 szép bodzavirág, 100 ml bodzavirág szirup, 1 liter gyümölcspálinka.

A bodzavirágokat mossuk meg és szárítsuk meg egy papírtörlővel. Mérjünk le 100 gr virágot, és rakjuk egymásra őket 2 felszeletelt citrommal. Oldjunk fel 2,5 dl vízben 400 gr cukrot, adjunk hozzá két citrom levét, majd az egészet öntsük rá a rétegezett bodzavirágokra. Takarjuk le és hagyjuk állni két vagy három napig.

Ezután szűrjük le és öntsük tiszta üvegekbe. Érleljük, négy-öt hétig majd adjunk hozzá 100 ml bodzaszirupot, és hagyjuk újabb négy hétig állni.

Őszi likőr:

Hozzávalók: 300 g érett szilva, vörös áfonya, körte, borszőlő, szeder, málna, áfonya és más őszi gyümölcs, 100 g barna cukor, 1 liter gyümölcs pálinka.

A gyümölcsöket mossuk meg és készítsük elő őket. Tegyük őket egy nagyobb tálba, rétegezzük rá a cukrot és hagyjuk állni őket, egy éjszakát. Másnap öntsük rá a pálinkát és töltsük zárható edénybe vagy üvegbe. Tegyük az italt világos helyre és hagyjuk itt 4-5 hétig. Ezután szűrjük le és az üvegbe tegyünk, egy szép őszi gyümölcsöt majd töltsük rá az őszi likőrt.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!