Hozzávalók:

500 gr búzaliszt, 1 tasak sütőpor, 175 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, kevés só, 4 csepp keserűmandula, 1 kis üveg rum aroma, 4 csepp citromaroma vagy kiskanál citromlé, 1-1 késhegynyi őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, 2 tojás, 175 gr hideg 125 gr fekete mazsola,250 gr sima mazsola,250 gr túró, 150 gr hámozott őrölt mandula, 50 gr citromhéj cukrozva.

A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a közepébe egy mélyedést nyomunk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanilíáscukrot, a sót, a mandula és rumaromát, a citromaromát, a kardamom magot, szerecsendiót és két tojást, majd jó alaposan összedolgozzuk.

A margarint kis kockákra felvágjuk, hozzáadjuk, a mazsolát átválogatjuk, majd ezt is hozzátesszük, majd még egyszer átkeverjük.

Ezután adjuk hozzá a túrót, a hámozott mandulát, és a kockára vágott vagy reszelt citromhéjat, majd az egészet még egy kis liszttel betakarjuk. A hozzávalókat középről kiindulva, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Ha ragadna, még adjunk hozzá egy kevés lisztet.

A tésztából formázzunk kalácsot, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütőt melegítsük elő 250 C fokra, majd a sütés idejére 160-180 C fokra vegyük vissza a hőfokot.

A sütési idő 50-60 perc. A sütés után a kalácsot kenjük meg olvasztott margarinnal, és szórjuk meg porcukorral.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!