„Formába öntöttük a levendulát” – hangzott el Szentkirályi – Szász Kriszta , a MagyarProvence megálmodója megnyitóján.

A Balaton felvidéken, a Káli medence különleges klímájában érlelt bíbor mezők levenduláiból készült termékek – illóolaj, szappan, levendula aroma, lekvárok, szörpök – testet és lelket gyönyörködtető külső köntösben és értékes – nyugtató és fertőtlenítő – hatásukat megőrizve szolgálják ki „fogyasztóikat”. Az illatos növényt májustól egész októberig aratják, a francia típusú levendulát inkább az illatok előállítására, míg az angol típusú levendulát fonatokhoz. E gyönyörű növény tejbe vajba keverve is gyógyhatású, nyugtató, vírus és gombaölő hatásáért használják elsősorban, de különleges íz hatást érhetünk el vele fehér húsok kísérőjeként, vagy akár egy pohár roséfröccsbe mártva is.


A MagyarProvence, a Levendulárium háziasszonya, Görög Zita kedves, őszinte elköteleződéssel beszélt a természetes életmódról, saját házi praktikáiról. Míg Sebestyén Bence, gyógynövényszakértő házi praktikáit és receptjeit is megosztotta az érdeklődőkkel.


A levendula gasztronómiában alkalmazott lehetőségeiről Gyökeres Gábor, a VakVarjú Étterem séfje számolt be, aki eme ünnepi alkalomra levendula olajjal készült húspástétomokat és levendula fröccsöt is kínált a vendégeknek.


Aki lemaradt az ünnepi boltnyitóról, nem kell szomorkodnia, hiszen az üzlet minden nap nyitva van és megtekinthető, vigyázat, nem csak levendulás szappanok, levendulás tejcsokoládé, hanem levendulás párnák, étkezési célra – akár szörp készítésre -  alkalmas levendula csokrok és számtalan ínyencség vár a gyanútlan látogatóra.

Közel négy év elkezdett munka és a terv megvalósult, MagyarProvence , a Levendulárium mától nyitva áll a vásárlók előtt, a Paulay Ede utca 8. szám alatt.

www.facebook.hu/MagyarProvence

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!