Erre a célra az egynyári virágok felelnek meg a legjobban, hiszen szinte egész nyáron át gazdagon virágoznak, és ha magvetéssel szaporítjuk őket, kevés pénzből látványos kertet varázsolhatunk.

Akár évente megváltoztathatjuk a bejáratnál elhelyezkedő virágágyások színét, és növény állományát. Készíthetünk magas ágyást, amelyet téglából lehet megépíteni, így szép rusztikus hangulatú előkertet kapunk.

A telepítést már kora tavasszal érdemes elkezdeni, ehhez építeni kell egy kb. 1,5 méter széles és 75 cm magas téglából készült magas ágyást, de természetesen mindenki a saját területéhez igazíthatja az ágyás nagyságát.


A háttérbe ültethetünk nagyobb örökzöldeket, vagy ha van kerítés borostyánt vagy más futónövényt is felfuttathatunk, az egybefüggő zöld szín nagyon háttért ad a színes egynyári virágoknak. A virágágyást két lépcsőben is megépíthetjük, hiszen a magas ágyás elé is telepíthetünk még egy sor növényt, vagy tehetünk elé dézsába ültetett növényeket.

Töltsük meg a virágágyást humusszal vagy virágfölddel, majd vessük el csoportosan a virágmagokat fajtánként, vagy ültessük el a palántákat.


A növényeket magasságuk és színek szerint csoportosíthatunk, lehet vegyes színű, vagy dolgozhatunk két-három szín csoportosításával is.

Ültethetünk muskátlit, petúniát, lobéliát, egynyári margarétát, bársonyvirágot, vagy más egynyári dísznövényt. Fontos hogy a növényeket a nyár folyamán rendszeresen öntözzük és tápoldatozzuk, így egész nyáron át gyönyörű virágzó előkertünk lesz.


A háttérbe ültessünk magas növésű fajtákat, mint pl. a napraforgó, amely sárga virágaival már messziről felhívják magukra a figyelmet, de a mályvarózsa, vagy az egynyári szarkaláb is szép háttért alkot.


Középre ültessünk borzas kúpvirágot, középmagas bársonyvirágot, vagy rézvirágot.

Az ágyás peremére ültessünk kis növésű növényeket, ilyen pl. a törpe bársonyvirág, a futó lobélia,a porcsinrózsa, vagy a bojtocska,az illatos ternye.

Vannak növények, amelyek különleges színvilágukkal a virágágyás kiemelkedő tagjai lehetnek ilyen pl. a mozaikvirág, amely tarka színes leveleivel feldobja a virágágyást, vagy a hamvaska, amely ezüstös leveleivel teszi még szebbé otthonunk környezetét.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!