Balkonládába vagy cserépbe ültetve, erkélyen, teraszon, kertben vagy akár a szobában is nevelhetünk muskátlit. A közönséges vagy futómuskátli hibridjei egy napos meleg részen hosszú ideig képesek virágozni, míg a nemes muskátli, mint pl. az angol muskátli, vagy az illatos muskátlik egy száraz levegőjű szobában is megélnek. Mivel a muskátli nem télálló, semmiképp ne ültessük ki őket a kertbe túl korán, és még a fagyok előtt vigyük be védett helyre ősszel, mivel a hideg hatására kifagynak a növények.

Muskátlit ma már számtalan helyen beszerezhetünk, vásárolhatunk közvetlenül a kertésztől, ahol gyakran bukkanunk különleges fajtákra, de szétnézhetünk nagyobb kertészetekben, barkácsáruházakban, vagy virágboltokban ahol a muskátli mellé a virágföldet és a tápoldatot is megvásárolhatjuk.

Csomagküldő virágszolgálatoknál is érdemes szétnézni, bár itt képről kell kiválasztani a növényt, ma már ezek a cégek is megbízható jó minőségű növényállományt küldenek. A csomagküldő szolgálat előnye hogy otthonról kényelmes vásárolhatunk, ki sem kell mozdulni.

Az F1 hibrideket magról is lehet szaporítani, míg más fajtákat csak dugványról, itt érdemes gyökereztető port is használni. Sajnos ma már a nagyobb áruházak március közepétől kezdik árulni a 10 db.-os muskátli dugványokat, ám itt óvatosan kell eljárni, hiszen egy hidegebb éjszaka az amúgy is gyenge növényeket tönkreteheti.

A szabadba a muskátlit csak április elején érdemes kitenni, amikor a talaj és a hőmérséklet már kellően felmelegedett.A vásárlás során csak olyan növényt vegyünk, meg amely sötétzöld egészséges levélzettel rendelkezik, nincsenek rajta sárguló, száradó levelek, mert ezek a növények átültetés után sem fognak életben maradni. Választhatunk gyökeres dugványt, vagy félkész növényeket, amelyeket 9 –es cserépben árulnak már virágzó állapotban, vagy kész növényt 11 –es cserépben. Ha azt látjuk egy növényen, hogy a leveleken foltok vagy rozsdás barna elszíneződés található, még akciós áron se vegyük meg, mert ez betegségre utalhat.

Vásárlás után érdemes a növényt egy nagyobb cserépbe, friss földbe átültetni, és tegyük egy napos meleg ablakba, vagy ki az erkélyre. Ez után már csak a rendszeres locsolás és a heti 1-2 tápoldatozás szükséges ahhoz, hogy egy egész nyáron át virágzó gyönyörű kerti dísznövényt kapjunk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!