Hozzávalók:

30 dkg fejtett tarkabab,3 dkg zsír,3 dkg liszt, 1 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kiskanál pirospaprika, 1 zeller levél,15 dkg vegyes zöldség, 2 dl tejföl, só, bors, füstölt sertéscsülök vagy csont.

A babot előző este beáztatjuk vízbe. Másnap leszűrjük és feltesszük főni vízbe a füstölt hússal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, mert a füstölt hús eleve sós. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zeller zöldet és a zöldségeket, és addig főzzük, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Amikor minden meg főt a húst kiszedjük, és külön tálba szedjük.


Ezután rántás készítünk. Egy kis lábosban olajon megdinsztelünk finomra vágott hagymát, majd megszórjuk, liszttel összepirítjuk, és végül teszünk bele pirospaprikát. A leves berántjuk, összeforraljuk, és végül tejföllel ízesítjük.

Aki szereti, tehet bele kevés ecetet és babérlevelet is. Csipetkével tálaljuk.

{loadposition bottom11}