Mivel a lila szín a piros és a kék szín közé esik, hideg és meleg tónusú színt is előállíthatunk belőle, gondoljunk csak az erős élénk lilára, vagy egy egészen pasztell lilára.

A bátrabbak nyugodtan festhetik pl. a szoba falát erősebb lilára, hiszen ez egyfajta magabiztosságot és egyéniség tükröz, és ha az erős lilát pasztell és világos színű kiegészítőkkel kombináljuk, az összhatás fantasztikus lesz.

Akik még csak kísérleteznek a lilával, azok inkább válasszák a romantikus lágyabb pasztell lilát, amelyhez nagyon jól illik a krém fehér, a halvány barna, vagy a pasztell sárga és rózsaszín.


A lila szín variálásával számtalan stílust kihozhatunk otthonunkban, lehet egészen romantikus, lehet vad és szenvedélyes, vagy elegáns és fényűző. Legyen szó fürdőszobáról, konyháról, vagy hálószobáról, a lila szín bárhol alkalmazható, akár a falak festésénél, akár a kiegészítők választásánál.

Egy fürdőszobában pl. festhetjük a falat halványlilára, majd a lila szín visszaköszönöm a kiegészítőkön is. Ezt kombinálhatjuk egy kagylórózsaszín vagy tört fehér törölközővel.


Ha a hálószobában szeretnénk a lila színt alkalmazni, de úgy gondoljuk a lila fal már túl sok a mi ízlésünknek, fessük a falat tört fehérre, vagy egészen pasztellszínűre, majd pl. az ágyat öltöztessük levendula színű ágynemű huzatba, majd mellé válasszunk levendula színű takarót.

A lilának számtalan árnyalata létezik, de most ezek négyet ismerjünk meg alaposabban.

Ametiszt lila

Ez a tiszta frissítő árnyalatú szín egyensúlyt alkot a kék és a rózsaszín között és egy karakteres színt ad otthonunknak.

Az ametiszt egy tiszta ékkőszerű letisztult stílust ad az adott helyiségben, hálószobában, fürdőszobában, és a nappaliban is remekül mutat, de érdemes vajszínnel, vagy halványszürkével kombinálni. Ezzel az árnyalattal azért érdemes vigyázni, mert nagyon intenzív hatása van, így ügyeljünk, arra nehogy agyonnyomja a szobát. Az ametiszt lila remekül kombinálható a rózsaszínnel, a türkizzel, és a levélzölddel.


Orgona lila, vagy más néven levendula lila

Az orgona illetve a levendula tiszta halványlila színe, szinte mindenkit megnyugtat, és jó kedvre derít. Ez a színárnyalat melegebb, mint a kék szín, de hűvösebb, mint a rózsaszín, lágy és alkalmazkodó.

Ha inspirációt szeretnénk ehhez a színhez találni, sétáljunk ki nyáron a kertbe, vagy egy levendulamezőre, és nézzük meg a természet színpalletáját.


A levendulaszín kissé hűvös, amelyet gyakorlatilag a lakás bármely helyiségébe alkalmazhatjuk, kivéve egy sötét északi fekvésű szobában. A levendula lilát ne keverjük szürkével, mert ez komorrá teszi az adott helyiséget, inkább válasszuk mellé a csokoládé barnát, krém fehéret, ezüstöt, és lágy zöldet.


Ibolyakék:

Az ibolyakék csak merész embereknek illik, hiszen egy nagyon erőteljes szín, amely a luxus érzetét kelti. Ez a szín kissé mély, mélabús hatást kelt, ezért csak olyan helyiségekben alkalmazzuk, ahol nagyon jó a megvilágítás és van elég tér. Ha úgy érezzük, hogy túl erős lett a szín, akkor gondoljunk a fagyasztott ibolyára, amelynek a színe más sokkal lágyabb. A természetben az ibolya lilát a sárga és a világoszöld emeli ki a legjobban.


Hangaszín

A hangaszín egy meleg kissé rózsaszínes árnyalat, amely hálószobákban és nappalikban romantikus hatást kelt. Ennek az árnyaltnak a hangsúlyozásra és textúrára van szüksége, hogy egy kicsit megtörjön. a hangaszín nagyon jól társítható a zölddel és a vajszínnel.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!