kis üveg (fél liter) csalamádé, 10 dkg gomba, 1/2 üveg ketchup, 1 narancs. 1-1 teáskanál reszelt narancshéj és majoránna, késhegynyi őrölt babérlevél, őrölt szegfűbors és őrölt mustármag, 1 mokkáskanál koriander és törött fekete bors, 1 csapott teáskanál füstízű só.

A cérnametéltet forrásban lévő sós vízbe dobom és újraforrástól számított két percig főzöm, majd leszűröm. Összekeverem a ketchuppal, a majoránnával, a megtisztított és nagyon apróra vágott (vagy ledarált) gombával, a füstízű sóval, a borssal, majd ha langyosra hűlt, a felvert tojással. A kívül-belül megtisztított, átöblített pecsenyekacsa besózott hasába töltöm a fűszeres-tésztás tölteléket. A nyílást jól összetűzöm vagy bevarrom. A kacsa bőrét sűrűn bevagdalom.

A narancsszörpöt, a narancshéjat, a sót, a borsot, a vörösbor felét összekeverem, és a kacsa bőrének vágataiba kenem. A szárnyast nagy tepsibe fektetem, és leöntöm 1 merőkanál meggybefőttlé és 2 evőkanál csalamádé-lé keverékével. A tepsit szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőbe tolom. Legalább másfél órán keresztül sütöm. Ezután nagyon óvatosan kiemelem a tepsiből a megsült kacsát. Levét leöntöm, a húst feldarabolom, és bőrével felfelé visszateszem a tepsibe. Köré teszem a levétől leszűrt csalamádét, a leszűrt, kimagozott meggybefőttet, a kimagozott aszalt szilvát és a meghámozott, gerezdjeire szedett narancsot. Ezután kevés pecsenyelével megspriccelem, és fedő nélkül addig pirítom, míg a kacsabőr pirosra, ropogósra nem sül. Köret és saláta nem szükséges hozzá, mert a kacsa mellett sült gyümölcs és savanyúság tökéletes kiegészítő és bőven elegendő. Rendkívül finom!

Elkészítési ideje: 150 perc

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!