2 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag.

Elkészítés: A savanyú káposztát (csak ha túl savanyú) kimosom, majd apróra vágom. A kolbász bőrét lehúzom, és a kolbászt felkarikázom. A nagyon finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd rádobom az apró káposztát, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután ráhintem a lisztet, és együtt pirítom tovább néhány percig. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök 3 dl vizet, és gyorsan simára, csomómentesre keverem.

Ezután a tűzre visszatéve még ráöntök 7 dl vizet, felforralom, és pár percig főztöm. Beleteszem a kolbászkarikákat, és beleszórom az összes fűszert. Fedő alatt, kis lángon főzöm. Ha a káposzta megpuhult, akkor a levesből kiveszek egy kis merőkanálnyit, amit a tejföllel simára keverek, és visszaöntve ismét felforralom. Ezután annyi káposztalével öntöm fel, amennyitől kellemesen savanykás (de nem savanyú) lesz. (Ha nincs káposztalé, kevés citrommal vagy ecettel ízesítem a levest.) Egy csipet cukor biztosan jót fog tenni az ízének. Ugyanez a leves elkészíthető kapros változatban is, akkor viszont nem teszek bele csombort, koriandert és mustármagot, hanem csak egy jó nagy csokor friss zöld kaprot. (Az említett fűszerek elnyomnák a kapor friss aromáját.)


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!