Fél liter sóval, citromlével ízesített vízben 15 percig főzzük a szeletelt vöröshagymát, beletesszük a halszeleteket, és 10 percnyi forralás után szűrőkanállal a tálalásra szánt edénybe rakjuk. Melegen tartjuk.


Mártás: 2 deci leszűrt főzőléhez finomra vágott kaprot adunk és lassú forrásban hagyjuk. Két deka lisztet 4 deka vajjal összegyúrunk, és kis darabokra csipegetve a kapros léhez adjuk. Addig forraljuk és kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor felöntjük tejszínnel, ismét felforraljuk és a halszeletekre öntve tálaljuk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!