Adagonként készítem. 2 tojássárgáját kikeverek 2 evőkanál tejjel, 1 teáskanál liszttel és 1 mokkáskanál sóval, majd óvatosan hozzákeverem a fehérjékből vert kemény habot. Fél evőkanálnyi olajat forrósítok a tojás- (palacsinta-) sütőben (lehet hagyományos serpenyő vagy teflonozott, ez utóbbi esetben elég csak kikenni a serpenyőt), majd a masszát körkörös mozdulatokkal a serpenyőbe öntöm úgy, hogy az edény alját teljesen elfedje, illetve betakarja a massza. Közepes lángon sütöm. Közben nem kevergetem.

Ha az alja már pirosra sült, egy falapáttal vagy széles pengéjű késsel óvatosan alányúlva félbehajtom, és meleg tálra csúsztatom. Tetejét meghintem a fűszerekkel, és azonnal tálalom. Ha töltelékkel készítem, akkor szilárdulása után ráhalmozom vagy rákenem (a töltelék jellegétől függően) az ízesítőt-tölteléket, még 1 percig hagyom a lángon, majd ugyancsak félbehajtva csúsztatom a meleg tálra. Gyorsan kihűl és hamar összeesik, ezért gyorsan is kell vele bánni. A töltelék lehet reszelt sajt, apróra vágott sonka, párizsi (vagy más húsféle), megpárolt hagymás-petrezselymes gomba, zöldborsó vagy egyéb zöldség, egyéni fantázia és ízlés szerint.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!