Mindkét módszernek vannak előnyei és hátrányai, és nagyban függ a pénzügyi korlátoktól, vagy, hogy milyen gyorsan szeretnénk eredményt kapni.

Fűmagvetés:

A kettő közül ez a gazdaságosabb módszer azonban ne vegyük meg a legolcsóbb fűmagot, mert lehet, hogy nem a várt eredményt kapjuk majd. Ha magkeveréket veszünk, ellenőrizzük le az összetevőket, hogy biztos olyan fűmagot vessünk, ami a kert adottságának megfelel.

A fűmag elvetése egyszerűbb feladat, amit mi magunk is el tudunk végezni nem, kell hozzá szakembert hívni. Hátránya hogy lassabban hoz látványos eredményt, mint a gyeptégla, hónapokba telik mire rá lehet lépni a fűre. A frissen vetett fű állandó gondozást és odafigyelést igényel, gyakran kell locsolni, gyomosodik, és gyakran kell nyírni.


Gyeptégla:

Előnye hogy szinte azonnal látványos eredményt ad, hiszen akár egy nap alatt lerakják, és az enyhe igénybe vételt is azonnal eltűri. A frissen lerakott gyeptégla sokkal ellenállóbb a betegségekkel szemben, és gyorsan meggyökeresedik. A gyeptéglánál nem kell, hónapokat várni azonnal készen van, kevesebbet kell locsolni, és nem gyomosodik.


Hátránya:

A gyeptégla sokkal drágább, főleg ha díszpázsitot szeretnénk. A gyeptégla lerakása és a szállítása is komoly feladat ezért gyakran szakembert kell hozzá hívni, ami még tovább növeli a költségeket. A gyeptéglát a szállítástól számítva egy két napon belül le kell rakni, mert különben károsodik, míg a magvetést a szabadidőnkhöz tudjuk igazítani.

Címkék: füvesítés, gyeptégla, fűmagvetés

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!