Észak –Amerikából származó örökzöld cserje, amely Európában több mint 100 éve jelen van. Gyökerei gyorsan fejlődnek, a sekélyebb talajban is megél, ágait rendszeres metszéssel kell formázni és igazítani. Magassága elérheti akár a 4 métert is.

Már április végén, május elején elkezd virágozni, virágai illatosak, és egészen a nyár végégig folyamatosan nyílnak. Ősszel érnek a fekete színű bogyós termések, amelyek hasonlítanak a csipkebogyóhoz, magas C és E vitamin tartalmúak, de van benne foszfor és vas is. A bogyóból dzsem és ivólé is készíthető ősszel.

A növény díszítő értéke nyáron a gyönyörű virágzat, majd ősszel a bogyós termés, amely érés után is a növényen marad. Vízigénye igen magas, ezért ha folyamatos virágzást és bő termést szeretnénk elérni érdemes nyáron rendszeresen locsolni a növényt.

A kert napos meleg részére ültessük, a telepítés ideje a tavasz vagy az ősz. Fagytűrő így végeleges helyre telepítsük, kedveli az enyhén savanyú közömbös kémhatású talajokat. Akinek van málna a kertjébe érdemes mellé fekete berkenyét is ültetni, és ősszel a bogyókból finom dzsemet vagy lekvárt készíteni.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!