A mediterrán eredetű virág teája megkönnyíti az emésztést, gyomor- és nyombélfekély kezelésére is alkalmas. Elősegíti az emésztőszervi gyulladások gyógyulását, erősíti a nyirokkeringést, és megszünteti a nyirokcsomók duzzanatát. Vérnyomáscsökkentő, menstruáció elősegítő és gyulladást enyhítő hatású.

A belőle készített kenőcs nehezen javuló sebek, bőrelváltozások gyógyítására, fehérfolyás elleni öblítők alkotórészeként alkalmazzák. Lábgombásodás ellen is kitűnő. A körömvirág viszketéscsillapító, nyugtató hatású, valamint fertőtlenítő, vérzéscsökkentő és sebgyógyító szer. Szintén használják bőrrepedések, kisebb sebek, rovarcsípések és napsugárzás okozta bőrgyulladás esetén.


A szájüreg megbetegedésekor is jótékony hatású a belőle készített öblögető szer.


Szirmaival ízesíthetjük a rizst, halat, húslevest, krémsajtot, joghurtot, vajat, omletteket, tejes ételeket és édes süteményeket, de díszíthetjük is ételeinket velük.


Tea: 1 púpozott teáskanál körömvirágot adunk negyed liter vízhez.
Kenőcs: két marék körömvirágfüvet összevágunk, fél kilónyi, természetes eredetű forró zsírba beletesszük, tovább melegítjük. Lefedve egy napig állni hagyjuk, kissé felmelegítjük, majd egy vászonkendőn átszűrjük, és egy kis dobozba tesszük.

Ezt olvasta már?

A gyógynövények gyógyhatása

Ültessünk körömvirágot a kertbe!

Körömvirág a biokertben!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!