a csirkeraguhoz: 500 dkg csirkemell, 3 ek étolaj, 1 dl tejföl, 1 csapott ek. liszt, 1 fej hagyma, 1 csokor medvehagyma, 1 ek. mustár, só, 1 mokkáskanál cukor.
A meghámozott burgonyát megfőzzük és megtörjük. Amikor kihűlt összegyúrjuk a a liszttel, tojással, fűszerekkel és a csíkokra vágott medvehagymával. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle és forrásban lévő vízbe tesszük. Megkeverjük nehogy leragadjon. Amikor feljön a víz tetejére, onnan kezdve 5 percig főzzük.

 


A raguhoz a hagymát felkockázzuk, az olajon megdinszteljük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymára tesszük és fehéredésig nagy lángon pirítjuk. Utána felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ízlés szerint megsózzuk. Amikor a hús puha beletesszük a felaprított medvehagymát, belekeverjük a tejfölt, amiben a lisztet csomómentesre kevertük, a mustárt a cukrot és összeforraljuk.
A gombóccal tálaljuk.

Szántó Vilmosné

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!