Egy ablaknak nem csak hasznos, de esztétikai funkciója is van, hiszen fontos hogy alkalmazkodjon a ház stílusához, és összhangjához.

Egy régies stílusú ház harmóniáját nagyban rontjuk, ha egyszerű műanyag ablakot szerelünk be, hiszen itt az ablaknak is türköznie kell a régiséget, még ha az modern technikával van ötvözve.

A keret is ugyanolyan fontos, mint maga az ablak, egy kopott mállott ablakkeret nagyban rontja az összképet. Elég, ha kétévente lemázoljuk a keretet speciális festékkel, amely ellenáll az időjárásnak és megvédi a keretet a korróziótól.


Optikailag nagyítja és szebbé teszi ablakunkat, ha a keretet fehérre vagy világos színűre festjük, de ma már számtalan színes festékből és válogathatunk, de itt is ügyeljünk, hogy a festék harmonizáljon a ház többi részével.

Ha szeretnénk a házunkat eladni, és az ablakok már régiek, érdemes beruházni és lecserélni őket egy hőszigetelt ablakra, lefesteni a keretet, máris többet ér a ház értéke és hamarabb vevőre talál.


Ha túl kicsinek tűnik az ablak a házhoz képest, fessük le az ablakot övező köveket vagy téglát fehér színűre, vagy szereljünk fel zsalut az ablakra és ezeket fessük le egyforma színűre.

Egy halványszínű kővel vagy zsaluval keretezett ablak hangsúlyossá válik, de akár egy szép stukkóval is megnyújthatjuk az ablakok optikai méretét.


Nyáron, ha van, rá módunk helyezzünk el balkonládákat az ablakokba, és ültessük tele őket olyan színű növényekkel, amelyek kontrasztot alkotnak a ház színvilágával, így máris szélesebbnek hat az ablak.


Ha túl nagy az ablak, fessük a keretet sötét színűre, míg a nagy terasz ablaknál, bár ez ritkán okoz gondot, segít a pergola, vagy egy vízszintesen futó rács szerkezete. Nagyon fontos hogy már a ház tervezésénél mérjük fel az ablakok méretét, hogy elég világos legyen a szoba, de mégse legyenek aránytalanok az ablakok.


Ha pedig egy régi házat vásároltunk meg, kérjünk fel szakembert, aki a fal kivágásával megnagyítja az ablakok méretét. Egy régi stílusú házhoz választhatunk fékkör íves tolóablakot, míg egy modern házhoz keret nélküli ablak is jól illik.

Számtalan méretben, színben és anyagban gyártanak ma már ablakot így házunkat szebbé és otthonosabbá varázsolhatjuk egy jól megválasztott ablakkal.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!