4 db csemege uborka apró kockára vágva, 10 dkg kockára vágott pirított gomba, 2 keményre főtt tojás apró kockára vágva (én tojásaprítóval vágom), só, bors, mustár, majonéz, tejföl, 15 dkg reszelt trappista sajt.

A csicsókát héjában megfőzöm, mintha krumpli lenne, majd megpucolom és karikára vágom. (én úgy szeretem, ha nem fő szét teljesen puhára, hanem a közepe kicsit "al dente" marad)
A gombát összevágom és kevés olajon megpirítom.
Az összevágott csicsókához hozzáteszem a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojásokat, az uborkát, a medvehagyma nagy részét (a medvehagymából hagyok keveset a végén díszítésre) és a gombát.
Aztán rákanalazok  2-3 evőkanál tejfölt , 2 evőkanál majonézt és 1 teáskanál mustárt, majd elkezdem óvatosan összekeverni. Ezért is jó, ha nincsen teljesen puhára főzve a csicsóka, mert nem esik szét annyira.


Aztán ízlés szerint sózom, borsozom és ha kell, teszek még hozzá tejfölt, majonézt és mustárt is.
Ha kész, elsimítom a tetejét , bőségesen megszórom reszelt sajttal és vágott medvehagymával díszítem.

TIPP: csicsóka helyett ugyanolyan finom salátát lehet készíteni kiflikrumpliból is.

Jó étvágyat hozzá!
Balkai Marianna


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!