A csicsókát héjában megfőzöm, mintha krumpli lenne, majd megpucolom és karikára vágom. (én úgy szeretem, ha nem fő szét teljesen puhára, hanem a közepe kicsit "al dente" marad)
A gombát összevágom és kevés olajon megpirítom.
Az összevágott csicsókához hozzáteszem a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojásokat, az uborkát, a medvehagyma nagy részét (a medvehagymából hagyok keveset a végén díszítésre) és a gombát.
Aztán rákanalazok 2-3 evőkanál tejfölt , 2 evőkanál majonézt és 1 teáskanál mustárt, majd elkezdem óvatosan összekeverni. Ezért is jó, ha nincsen teljesen puhára főzve a csicsóka, mert nem esik szét annyira.
Aztán ízlés szerint sózom, borsozom és ha kell, teszek még hozzá tejfölt, majonézt és mustárt is.
Ha kész, elsimítom a tetejét , bőségesen megszórom reszelt sajttal és vágott medvehagymával díszítem.
TIPP: csicsóka helyett ugyanolyan finom salátát lehet készíteni kiflikrumpliból is.
Jó étvágyat hozzá!
Balkai Marianna
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!