Ennél hálásabb és szebb kedvesebb virágot, aligha lehet találni, mint a fokföldi ibolya. Mindössze pár cserép ibolyám van, de télen, nyáron képesek színt vinni otthonomba. Színgazdagságuk, és formájuk is igen változatos, így a tavasz legszebb színpalettáját festhetjük vele falaink közé.

Én a fokföldi ibolyát mindig egy melegebb szobában helyezem el, az ablakban, ez most épp a tetőtéri ablak, ahol épp alatta van a fűtőtest, így fényt is kap, és meleget is. Bár az idén még tápoldatot nem kapott szegény, mégis folyamatosan virágzik. Időnként természetesen leszedem az elnyílt virágokat, így ez nem vesz el energiát a növénytől. Nyáron fontos ,hogy óvjuk az erős tűző napsütéstől, mert kiégetheti a leveleket.

Vizet csak egy héten egyszer adok neki, szigorúan alulról, mert a fokföldi ibolya levelei nem szeretik, ha víz éri őket, könnyen rothadásnak indulnak. Tehát ha van otthon egy jó meleg szobának, ahol az ablakban elér pár cserép fokföldi ibolya, ne habozzunk, mert egész télen és nyáron jó kedvre fognak minket deríteni.

Jó kertészkedést kíván: Kertészanyu

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!